جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دکور نوروز – هفت سین

هر ساله با پایان فصل زمستان و آغاز فصل بهار آیینی بسیار مفرح و شاد در نزد ایرانیان انجام میشود ، که برپایی سفره هفت سین است . در اینجا ما نگاه کوچکی به کلیات سفره هفت سین داریم .

بحث اصلی ما در اینجا دکور ها و سفره های هفت سینی است که بصورت نمادین در جای جای کشورمان برپا میشود

حتما وقتی در روز های عید نوروز به سفر یا گردش در شهر خود میروید سفره های هفت سین متفاوتی را میبینید که بسیار جذاب و زیبا هستند ، این دکور ها با تلفیقی از سفره های هفت سین سنتی و متریال های مدرن روز ساخته میشوند تا شما از دیدن آن لذت ببرید و با آن عکس بگیرید تا خاطره آنروز را فراموش نکنید .

حال میخواهیم سفره های هفت سین را دسته بندی کنیم :

  • سفره های هفت سین خانگی
  • سفره های هفت سین شرکتی و سازمانی
  • سفره های هفت سین مجتمع های تجاری لوکس
  • سفره های هفت سین رستوران های بین المللی ( جهت حضور گردشگران خارجی و ایرانی )
  • سفره های هفت سین فرودگاهی و حمل و نقل ریلی
  • سفره های هفت سین موزه ها و اماکن گردشگری شهر های مختلف
  • سفره های هفت سین در هتل های لوکس و بین المللی

از خدمات متنوع تشریفات مستر بالن میتوان به طراحی و اجرای انواع سفره های هفت سین در مکان های عمومی اشاره کرد . ما با تلفیق المان ها و عناصر سفره هفت سین ایرانی ، سلیقه ، بودجه و فضای شما بهترین سفره های هفت سین را که تا بحال تجربه نکرده اید برایتان طراحی و اجرا میکنیم .

خواهشمندیم برای سفارش دکور و دیزاین سفره هفت سین خود از ابتدای اسفند ماه سفارش خود را ثبت و نهایی کنید و آنرا به روز های پر رفت و آمد و شلوغ هفته آخر سال موکول نکنید

سفره هفت سین چیست؟

سفره هفت سین یکی از سنت‌های زیبا و معنادار ما ایرانیان در نوروز است. این سفره شامل هفت مورد است که با حرف سین شروع می‌شوند و نشانه‌ای از خوش‌یمنی و رزق‌وروزی هستند. برای مثال، سرکه نماد صبر و استقامت، سماق نماد غلبه‌بر مشکلات، سنجد نماد عشق و دوستی، سبزه نماد تازگی و زندگی، سکه نماد ثروت و برکت، سیر نماد سلامتی و درمان و سنبل نماد شکوفایی و رشد است..

 

سایر اجزای سفره هفت سین

همان‌‌طور که گفته شد، سفره هفت سین شامل ۷ عنصر سین‌دار است که از اصلی‌ترین وسایل هفت سین به شمار می‌روند. علاوه‌بر این هفت مورد، ممکن است برخی از سفره‌ها شامل مواردی باشند که با حروف دیگر شروع می‌شوند. این موارد عبارت‌اند از:

  • قرآن
  • آینه
  • شمع
  • تخم‌مرغ
  • ماهی
  • سیب

.

چه زمانی سبزه هفت‌سین را سبز کنیم؟

سبزه یکی از مهم‌ترین عناصر سفره هفت‌سین است که نماد زایش و نو شدن است. زمان سبز کردن سبزه هفت‌سین به سلیقه افراد بستگی دارد، اما بهترین زمان برای سبز کردن سبزه عید، دو هفته قبل از تحویل سال است که مطمئن باشید سبزی شما به خوبی رشد می‌کند و می‌توانید آن را سر سفره هفت سین بگذارید. برای سبز کردن سبزه، می‌توانید از انواع مختلف حبوبات مانند گندم، عدس، ماش، یا خاکشیر استفاده کنید.

هفت حقیقت جالب درباره سفره هفت‌سین که نمی‌دانستید

  1. در گذشته، به جای سکه، از نان و پنیر به عنوان نماد برکت و روزی در سفره هفت‌سین استفاده می‌شد.
  2. در برخی از مناطق ایران، به جای سرکه، از سماق استفاده می‌کنند.
  3. بعضی از خانواده‌ها، سیب را به عنوان نمادی از سلامتی و زیبایی، به صورت قاچ شده در سفره هفت‌سین می‌گذارند.
  4. در گذشته، ایرانیان در سفره هفت‌سین، شاخه‌های درخت انار، بید، زیتون و انجیر را به عنوان نمادی از برکت و باروری قرار می‌دادند.
  5. در برخی از شهرها، به جای سمنو، از شیرینی‌های سنتی مانند حلوا و نبات استفاده می‌کنند.
  6. گذاشتن ماهی قرمز در سفره هفت‌سین در همه شهرها از آغاز مرسوم نبوده و خیلی از شهرها در سفره‌شان ماهی قرمز نداشتند.
  7. در برخی از منابع نام هفت‌سین به نام هفت‌شین و هفت‌چین نیز آمده است.

ماهی قرمز سفره هفت‌سین  ، آری / نه

ماهی قرمز در خاطرات بسیاری از ما هم همینقدر مهم و دوست داشتنی است. خیلی از ما خرید عید را با خرید ماهی قرمز یادمان می‌آید و شوقی که برای دیدن رقص ماهی گلی در آب داشته‌ایم اما چند سالی است که درباره خریدن یا نخریدن ماهی قرمز اختلاف نظرهای زیادی ایجاد شده و عده بسیاری معتقدند خریدن و گذاشتن ماهی قرمز در هفت‌سین کار اشتباهی است. این عده دلایل متقنی برای دفاع از نظرشان دارند؛ دلایلی همچون:

  • از بین رفتن میلیون‌ها ماهی قرمز در آستانه نوروز
  • عدم آگاهی مردم از نحوه نگهداری ماهی قرمز
  • خطر ازدیاد نسل بسیار زیاد ماهیانی که پس از سال تحویل در آبها رها می‌شوند و تهدیدات محیط‌ زیستی
  • عدم اصالت این نماد در سفره هفت‌سین
  • تضاد مرگ و میر بسیار زیاد ماهیان قرمز در آغاز سال نو با مفهوم سال نو که بر پایه زایش، تولد و رویش اجین است.

 

چرا سفره هفت سین، هفت تا سین دارد؟

علت هفتایی بودن سین های نوروزی را میتوان اعتقادات و باورهای ایرانیان دانست. عدد هفت همواره در بین دیگر اعداد از جایگاه خاص و ویژه ای برخوردار بوده و مورد توجه اقوام مختلف جهان به ویژه اقوام شرقی قرار گرفته است. در زبان زرتشتی هفت به معنای امرداد است که به معنی زندگی و جاودانگی است. به همین علت عدد هفت در میان ایرانیان از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

بنابراین در بیشتر آیین های باستانی به ویژه برای مفاهیم مثبت، خوش یمنی و فال نیک از این عدد استفاده شده است. به مانند: هفت رنگ رنگین کمان، هفت خان رستم و اسفندیار، هفت سین نوروز، هفت شهر عشق و سلوک مولوی و عطار، هفت اقلیم، هفت روز هفته، هفت فرشته، هفت شهر عشق در عرفان، هفت پیکر و … .

عدد هفت در قرآن کریم و نزد مسلمانان نیز اهمیت دارد. از عدد هفت در برخی از آیه ها و سوره های قرآن نام برده شده است. برای مثال، حج هفت مرحله دارد و نخستین قاریان نیز هفت نفر بوده اند.

 

ویژگی‌ سین های هفت سین

با نزدیک شدن به سال نو و آمدن نوروز، ایرانیان به ‌رسم هر ساله، سفره‌ای پهن می‌کنند و هفت عنصر نمادین که با حرف سین آغاز شده باشد را بر روی سفره می‌گذارند. اجزای اصلی هفت ‌سین به‌ طور سنتی شامل سبزه، سنجد، سیر، سمنو، سیب، سرکه و سماق می‌باشد.

توجه کنید که این عناصر، ویژگی‌های مشترکی دارند. نمی‌توان هر چیزی که با حرف سین شروع شده باشد را بر سر سفره گذاشت. عناصر اصلی هفت‌ سین باید دارای ویژگی های زیر باشند!

1- باید دارای نام پارسی باشند.

2- باید با حرف سین آغاز شوند.

3- نباید از اسامی مرکب مثل سیب‌ زمینی یا سبزی‌ پلو باشند.

4- باید قابل‌ خوردن باشند.

5- باید ریشه گیاهی داشته باشند.

سبزه اولین سین هفت سین

سبزه را میتوان زیباترین نماد سفره هفت سین خواند. نمادی از سر سبزی، برکت، روزی و نشاط است. سبزه را در سفره هفت سین به نشانه پیوند میان بشریت و طبیعت می گذارند. ایرانیان معتقدند که وجود سبزه در سفره هفت‌سین، باعث شادابی و نشاط در طول سال میگردد.

سیر دومین سین سفره هفت سین

سیر نماد پاکیزگی، میکروب زدایی، سلامت بدن و نیز زدودن چشم‌ زخم است. همچنین به اعتقاد زرتشتیان بوی سیر دیوان را می‌گریاند. امروزه سیر به معنی سیری چشم و دل نیز به کار میرود.

 

سنجد سومین سین هفت سین

سنجد را نماد دو عنصر میخوانند. برخی سنجد را نماد سنجیده عمل کردن و گرایش به عقلانیت میدانند. و معتقدند که سنجد را به این نیت در سفره هفت سین می گذارند تا هر کسی با خودش عهد ببندد که با آغاز سال جدید هر کاری را سنجیده انجام دهد. همچنین برخی دیگر سنجد را نماد فرزانگی و زایش میدانند. این عقیده بیشتر در میان مردم رواج دارد. سنجد میوه‌ای است که وقتی بارور می‌شود و بویش در فضا پراکنده می‌شود، باعث پرورش قوای احساسی آدمی است. به همین دلیل برخی بر این باورند که سنجدی که سر سفره هفت سین گذاشته می‌شود، نماد عشق انسان‌ها به یکدیگر نیز است. بنابراین آن را به منظور افزایش علاقه در بین اعضای خانواده، در سفره هفت سین قرار می دهند.

 

سرکه چهارمین سین سفره هفت سین

سرکه را نماد جاودانگی مینامند. همچنین در گذشته از سرکه برای باطل کردن سحر و جادو استفاده میکردند. قرار دادن سرکه بر سر سفره هفت سین سختی های سال پیش رو، را از بین می برد.

 

سماق پنجمین سین هفت سین

در فرهنگ کهن ایران، سماق نماد صبر و بردباری و تحمل دیگران بوده است. همچنین سماق را نماد شادی و شادی آور نیز میدانند. گذاشتن آن در سفره هفت سین را به معنای شروع سالی پر از شادی و استقامت در برابر سختی ها میدانند.

 

سمنو ششمین سین سفره هفت سین

سمنو یکی دیگر از سین های سفره هفت سین است و نماد قدرت و سمبل خیر و برکت است. سمنو غذایی مقوی است که از آرد و گندم تهیه می شود. به آن غذای مرد آفرین می گویند و سرشار از ویتامین E و مواد مغذی است. سمنو به عنوان نماینده ای از جهان قدرت بر سفره هفت سین می رود. ایرانیان چند روز پیش از شروع سال جدید، این ماده را از پخت جوانه های گندم تهیه می کنند. همچنین، معتقدند که قرار گیری آن بر روی سفره هفت سین، سبب افزونی نعمت و برکت در زندگی آنها خواهد شد.

 

 سیب هفتمین سین هفت سین

سیب، نماد سلامتی، تندرستی و زیبایی است. گذاشتن سیب سر سفره را نشان از دوری از گزند و آسیب و سلامت و تندرستی در طول سال میتوان خواند.

عناصر دیگر سفره هفت سین :

سکه جزو عناصر نوروز

سکه را نماد رزق و روزی، برکت و پرباری و دارایی مینامند. با قرار دادن سکه در هفت سین، سالی پرثمر و پربرکت را به ارمغان می آوریم و روزی مان از جانب خداوند افزایش میابد.

تخم مرغ رنگی از عناصر نوروزی

تخم مرغ های رنگی، زینت بخش سفره هفت سین هستند. تخم مرغ نماد زایش و تولد است.

قرآن از اجزای نوروزی

قرار دادن قرآن بر روی سفره هفت سین مختص به مسلمانان می باشد. همان طور که مسیحیان انجیل، یهودیان تورات و زرتشتیان اوستا را بر سر سفره خود میگذارند. بستگی به اعتقادات هر قوم دارد و نماد از همواره به یاد خدا بودن و یاری جستن از اوست.

آینه سفره هفت سین

آینه نماد شفافیت، پاکی و صداقت است. آینه در سفره هفت سین بدین جهت قرار میگیرد تا اهمیت صداقت و درستکاری را یادآوری کند. معمولا آینه را در بالای سفره قرار میدهند. همچنین برخی از افراد سکه یا سیب را در جلوی آینه میگذارند. آنها بر این باورند که این کار، باعث افزایش دارایی و یا سلامتی در طول سال پیش رو می شود.

شمع مناسب سفره هفت سین

شمع نماد روشنایی و فروغ است. شمع به چرخش انرژی در خانه کمک می‌کند و بهتر است بیش از دو شمع را بر روی سفره هفت سین قرار دهید و آنها را روشن نمایید. شمع انرژی مثبت و خوبی را در خانه پخش خواهد کرد.

 

ماهی قرمز از عناصر نوروزی

ماهی نماد زایش، زندگی، تازگی و تکاپو است. معمولا ماهی را در تنگ آب شفافی قرار می دهند تا سالی مملو از انرژی و شادابی را پیش روی خود داشته باشند. همچنین ماهی قرمز نماد سال نو چینی هاست. برخی بر این عقیده هستند که ماهی قرمز بر سر سفره های هفت سین ایرانیان از رسوم چینی ها وارد فرهنگ ما شده است. البته چینی ها ماهی قرمز را رها میکنند تا زندگی جریان یابد. اما ما آنقدر در تنگ نگه میداریم تا ماهی بمیرد.

 

نان برکت سفره هفت سین

نان همواره جایگاه بالایی در فرهنگ ایرانیان داشته است و نماد برکت و روزی الهی است.  نان همچنین بر روی سفره های دیگری نظیر سفره غذا و همچنین سفره عقد قرار میگیرد.

 

دیوان حافظ

دیوان حافظ نیز همواره در بیشتر رسوم ایرانی همانند یلدا حضور دارد. افراد سال نو خود را با تفالی به دیوان او آغاز کرده و سال پیش رو خود را با آن پیش بینی میکنند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پربازدیدترین ها

برگزاری افتتاحیه فروشگاه ها

دکور نوروز – هفت سین

تزئینات تولد در کافه رستوارن ها

دکور ولنتاین

کرایه لوازم دکوری مراسم